HOME

Actueel


Toon Tellegen wint niet de Libris Literatuur Prijs 2001

Met het boek De trein naar Pavlovsk en Oostvoorne was Toon Tellegen genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs 2001. Tomas Lieske ging uiteindelijk met de prijs vandoor. Jammer voor de fans. Overigens schitterde Toon Tellegen door afwezigheid bij de uitreiking. Ik denk dat hij niet zo houdt van wedstrijden. Het impliceert dat de een beter is dan de ander en dat past niet bij Tellegen.

Nieuwe dichtbundel

Toon Tellegens vijftiende dichtbundel is inmiddels verschenen: De een en de ander. Ieder gedicht gaat inderdaad over de een en de ander. Een voorproefje:

Toon Tellegen in jubelnummer Boekie Boekie

Boekie Boekie is een organisatie voor kunst en literatuur voor kinderen. Boekie Boekie bestaat al 10 jaar en ter gelegenheid daarvan hebben ze een jubelnummer uitgegeven. Toon Tellegen is daarin opgenomen, want in 1999 stond hij al eens in het blad. Hij staat erin met het verhaal Een brief over altijd en Annemarie van Haeringen maakte de illustraties.

Boekie Boekie heeft een website. De site ziet er mooi uit, maar biedt niet heel veel informatie. Je kunt er wel heel veel bestellen en dat is wel weer zeer de moeite waard.