HOME

Speciaal voor kinderen


Beste lezer,

Deze afdeling is speciaal voor kinderen tot ongeveer 12 jaar. Maar ook als je ouder bent, mag je er best op kijken natuurlijk.

Ik heb een website over Toon Tellegen gemaakt, omdat ik vind dat hij hele mooie boeken schrijft. Er gebeuren altijd een beetje vreemde dingen in zijn boeken. Dingen die niet echt kunnen, maar waarvan je stiekem hoopt dat ze wel kunnen. Dieren kunnen bijvoorbeeld praten (dat komt wel in meer boeken voor) en als de dieren een brief posten, gooien ze de brief gewoon in de lucht. De wind zorgt voor de rest. Dat is handig!

In de verhalen van Toon Tellegen is het gevoel dat je krijgt volgens mij erg belangrijk. Als de mier verdrietig is, dan is dat zó opgeschreven, dat je zelf ook een beetje verdrietig wordt. En ook als hij boos is, of juist heel blij.

Op deze pagina ga ik steeds meer dingen over Toon Tellegen vertellen. Hou het dus in de gaten. Maar nu eerst krijg je een kleurplaat.

Op deze kleurplaat zie je de eekhoorn en de mier. Het zijn twee dieren die veel in de verhalen van Toon Tellegen voorkomen. Als je goed kijkt zie je iets vreemds: de mier en de eekhoorn zijn even groot. In het echt is dat niet zo. Maar Toon Tellegen vindt dat alle dieren gelijk zijn en dat dus ook niet het ene dier groter moet zijn dan het andere.

Print deze pagina en ga de eekhoorn en de mier lekker inkleuren.